Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γίναμε μάρτυρες της αγανάκτησης των κτηνοτρόφων της ορεινής Νάξου, γίναμε μάρτυρες της αβεβαιότητας και του φόβου για το αύριο που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι.
Οι μειωμένες τιμές του κρέατος τους για ακόμα μια χρονιά, οι παγωμένες τιμές του γάλακτος παράλληλα με την αύξηση έως και 200 % του κόστους παραγωγής τους οδηγεί στην εξαθλίωση , την απόγνωση. Παραδείγματα όπως το σακί ζωοτροφής που πριν 3 χρόνια είχε 6 ευρώ και σήμερα έχει 22 ευρώ μπορούν να μας δώσουν την εικόνα του τι περνούν αυτοί οι άνθρωποι.
Είμαστε και είμαι κοντά στους κτηνοτρόφους μας , είμαστε κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους που καθημερινά βιώνουν την απομόνωση και την αβεβαιότητα.

Ζητάμε :
1. Από την Ένωση γεωργικών συνεταιρισμών , όπως μέχρι σήμερα με ευθύνη και κατανόηση να επανεξετάσει το θέμα της τιμής του γάλακτος και να κάνει τις ανάλογες αυξήσεις
2. Από τους μεσάζοντες της αγοράς κρέατος να περιορίσουν τα κέρδη τους , να καταλάβουν ότι οι κτηνοτρόφοι είναι αυτοί που δίνουν τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση.

3. Ζητούμε από τα τοπικά στελέχη της κυβερνητικής παράταξης να σταθούν στο ύψος τους , δίπλα στου κτηνοτρόφους , να απαιτήσουν από τον αρμόδιο υπουργό τρόπους ελέγχου της αγοράς έτσι ώστε η κατανομή των κερδών να είναι η λογική.

Δεσμεύομαι και δεσμευόμαστε να είμαστε κοντά στους κτηνοτρόφους στον αγώνα που δίνουν, δεσμευόμαστε σήμερα σαν αντιπολίτευση και αύριο ως κυβέρνησης να δώσουμε αγώνα και λύσεις στα δικά τους προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: