Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

3.500.000.000 ευρώ

Όταν ανέλαβε η κυβέρνηση της Ν.Δ (κυβέρνηση Καραμανλη) θεώρησε σκόπιμο να εκδικηθεί την προηγουμένη κυβέρνηση κάνοντας την περίφημη Απογράφη.
Μάταια η αντιπολίτευση φώναζε και έκρουε τον κωδωνα κινδύνου για τις μελλοντικές επιπτώσεις που θα έχει για την χώρα μας. Στην συνέχεια θεώρησε σκόπιμο να αυξήσει το ΑΕΠ για να δείξει την μεγάλη προσπάθεια που κάνει για την βελτίωση της οικονομίας. Επιστράτευσε για αυτό τον σκοπό τα <ισχυρά χαρτιά της>. Ιερόδουλες τυχερά παιχνίδια και τζόγο. Και υπερήφανα τα έριξε στο τραπέζι των υπολοίπων εταίρων μας. Το τζάμπα κρασί δυο φορές μεθά. Οι υπόλοιποι εταίροι έτριβαν τα μάτια τους. Δεν μπορούσαν να συλλάβους το μέγεθος αυτής της ενέργειας από την Ελληνική Κυβέρνηση γνωρίζοντας και οι ίδιοι την πρακτική που όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ακολουθούσαν ως αφορά τους προϋπολογισμούς.
Βέβαια έγιναν και άλλα πολλά προσπαθώντας να βάλουν στο στόχαστρο την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τώρα κύριοι έφτασε η ώρα του ταμείου.
Το κόλπο του κ.Αλογοσκουφη θα μας στοιχίσει. 1,8 δις ευρώ αναδρομικά για την περίοδο 1995-2006. 300 εκατ.ευρω πρόσθετη εισφορά για φέτος και για κάθε επόμενο χρόνο. 1,4 δις ευρώ απώλεια από το ταμείο συνοχής. ΜΠΡΑΒΟ-ΜΠΡΑΒΟ
Χρήματα τα οποία θα μπορούσε η κυβέρνηση να διαθέσει και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της φτώχειας, της υγειάς, και της παιδείας.
Και μέσα σε όλα ηρθε και το CNN και επικροτώντας τις ενέργειες της κυβέρνησης μας απένειμε το αρμόδιο βραβείο. Το βραβείο της Βλακείας. Αυτό μας άξιζε αυτό πήραμε. Για τα συγκεκριμένα βέβαια δεν περιμένουμε καμιά λογική απάντηση.
Ούτε ο <χιουμορίστας > πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον λαό για να μας πει γιατί έγιναν αυτές οι ενέργειες? Γιατί διεθνώς γίναμε ρεζίλη και
Γελοιοποιήθηκε ένα ολόκληρο κράτος? Τι καταφέραμε με αυτές τις ενέργειες?
Όπως πάντα απών και μια κυβέρνηση να σκέφτεται τις επόμενες εκλογές.
Ο κ.Αλογοσκουφης επικαλέστηκε τους γνωστούς ανθελληνικούς κύκλους που θέλουν να επιβουλεύονται το μέλλον της χώρας μας. Ξέχασε βεβαία το παρελθόν του που ανέμιζε μέσα στην βουλή ανάλογα κείμενα, συκοφαντικά ,χωρίς ουσία και με σκοπό να βλάψουν την χωρά μας π.χ εξοπλιστικά, επιχορηγήσεις στους αγρότες τα οποία όλα κατέπεσαν με τις ενέργειες της τότε κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Τότε είχαν δίκιο και εξαπέλυαν επιθέσεις ακόμα και οι τότε ευρωβουλευτές της ΝΔΕμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε τις επόμενες εκλογές στις οποίες ο κάθε Έλληνας και Ελληνίδα θα κλείσει μια ακόμα επικίνδυνη παρένθεση κυβέρνησης της ΝΔ, μιας κυβέρνησης που έχει κλείσει τον κύκλο της. Και μην ξεχνάμε να κάνουμε οικονομία για τα σπασμένα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: