Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Oικολογική αλλά και Kοινωνική Kαταστροφή -

Με θλίψη για την τεράστια οικολογική αλλά και κοινωνική καταστροφή παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες το μαρτύριο που περνούν οι συμπολίτες μας στην Πελλοπονησο, στην Εύβοια, αλλά και σε πολλά άλλα σημεία σε ολόκληρη την χώρα.
Ολόκληρες εκτάσεις δάσους, τεράστιες εκτάσεις καρποφόρων δένδρων αλλά και εκατοντάδες στρέμματα άλλων καλλιεργειών έχουν γίνει μέσα σε λίγες ώρες στάχτη. Χωριά κατεστραμμένα λες και είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση. Πολίτες νεκροί στην προσπάθεια τους να περισώσουν τα υπάρχοντα τους, τα παιδιά τους και σε πολλές περιπτώσεις τους ίδιους, τους εαυτούς τους, λες και δεχόμαστε επίθεση από εξωτερικό παράγοντα.
Μια χώρα που θα κάνει χρόνια να συνέλθει λες και τελικά είμαστε τριτοκοσμική χώρα. Ένα ολόκληρο έθνος σήμερα αναρωτιέται ΓΙΑΤΙ. Κάθε Έλληνας πολίτης αναρωτιέται τι θα συμβεί αύριο αν η χώρα μας έχει να αντιμετωπίσει ένα πολύ πιο σοβαρό κίνδυνο και όχι μια μικρή στην αρχή εστία φωτιάς που προκλήθηκε από ένα τσιγάρο, μια μικρή εστία φωτιάς που άφησαν κάποιοι εκδρομείς η στην τελική από εμπρησμό.
Όλοι μας βιώνουμε μια χώρα ανωχοιρωτη ένα κράτος ανέτοιμο, τους θεσμούς σε πλήρη διάλυση, μια κυβέρνηση παντελώς ανύπαρκτη . Μια κυβέρνηση που τριάμισι χρόνια είχε σαν μοναδικό στόχο την κομματικοποίησης του κράτους, τον κομματικό έλεγχο των θεσμών, μια κυβέρνηση που την επόμενη ημέρα των εκλογών του 2004 έβλεπε το κράτος απλά και μόνο σαν λάφυρο.
Με απορία αλλά και οργή παρακολουθήσαμε τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση του αντί να απολογηθούν για την κατάσταση του κράτους, για τον ανέτοιμο κρατικό μηχανισμό, για την μη αναπλήρωση του πυροσβεστικού εξοπλισμού που παροπλίστηκε τα τελευταία τριάμισι χρόνια, για την κόντρα του κ.Κόη αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος και του Κ.Φούρλα προϊσταμένου της Πολιτικής Προστασίας οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν εκδιωχθεί εδώ και καιρό, αντί να απολογείται για τους 4,000 Πυροσβέστες που θα έπρεπε να έχουν προσληφθεί εδώ και τρία χρόνια, αντί να ζητήσει πραγματική συγγνώμη στις οικογένειες τόσο αδικοχαμένων συνανθρώπων μας, αντί τώρα στην δύση της αποτυχημένης θητείας τους να κάνουν μια κίνηση που τουλάχιστον μετά από τριάμισι χρόνια θα μας πείσουν για το ανθρώπινο πρόσωπο τους προτίμησαν την κατρακυλά των ψεύτικων και ανυπόστατων παροχών. Προτίμησαν να πετάξουν ψίχουλα σε ένα λαό που μετράει τις απώλειες τους και πενθεί
Ο πολιτικός χρόνος του κΚαραμανλη και της κυβέρνησης του τελειώνει μια για πάντα στις 16η Σεπτεμβρίου. Ο Παπανδρέου και η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εγγυάται την νέα αλλαγή για μια ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ για μια ΔΥΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: