Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΥ.

Είναι πασιφανές πως μετά από ένα χρόνο που η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εθνικές εκλογές , πολλά στελέχη της συνεπαρμένα στη μέθη της εξουσίας παραλογίζονται χωρίς να μπορούν να βρουν τον τρόπο τουλάχιστον να μην αυτορεζιλεύνται . Στο ξεκίνημα που έκανα , να γραφω σε αυτην την στηλη , πριν από περιπου έναν μήνα είχα δεσμευτεί να μην γράφω τίποτα χωρίς να το αποδεικνύω , να μην γεμίζω τον χώρο που μου παραχωρεί η εφημερίδα με λόγια χωρίς ουσία όπως επίσης να μην ασχολούμαι με συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά με πολιτικές τακτικές . Ήρθε όμως η στιγμή , καθοδηγούμενος από την προσωπική επίθεση που δέχτηκα από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κυκλάδων κ. Χρήστο Καφτηράνη , να ασχοληθώ με πρόσωπα χωρίς πραγματικά να το θέλω .

Έκπληκτος διάβασα το άρθρο του κ. Καφτηρανη το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ασχολείται μόνο με το δικό μου έργο και λόγο αναφέροντας βέβαια όπως συνηθίζει ο αγαπητός Χρήστος πάμπολλες ανακρίβειες . Θα μπω όμως στη λογική , το κάνω για τελευταία φορά , δεν ξανά ασχολούμαι με προσωπικές επιθέσεις και μάλιστα από ανθρώπους επιεικώς ανεύθυνους χωρίς βάσιμο πολιτικό λόγο , να απαντήσω σε κάθε επίθεση λάσπης προς το πρόσωπο μου και προς το κίνημα μου .

Κύριε Καφτηράνη λέτε πως οι κοινωνία μας έβαλε μια για πάντα στο περιθώριο , 42% πήρε το ΠΑΣΟΚ μετά από 20 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας επήλθε φυσιολογική φθορά , εσείς από τον Μάιο του 2004 μέχρι τον Μάιο του 2005 έχετε χάσει 17 ποσοστιαίες μονάδες στο ερώτημα ….. ικανοποίηση από την κυβέρνηση …. ( 44,3% τον Μάιο του 2004 έναντι 27,3% τον Μάιο του 2005 ) .

Κύριε Καφτηράνη εμείς δε ξεχάσαμε τα λάθη μας , απολογηθήκαμε για αυτά , ζητήσαμε και ζητάμε συγνώμη για αυτά , διορθωθήκαμε και διορθωνόμαστε με βάση την αποφυγή αυτών αλλά τουλάχιστον μην μιλάτε για ανάπτυξη , για ευημερία , για πολιτισμό , για μαύρα πρόβατα της Ε.Ε. εμείς τρέχαμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα με ρυθμούς πολύ πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. , εμείς ( με θυσίες και στερήσεις από μέρους του ελληνικού λαού ) κάναμε χιλιάδες μεγάλα έργα ( ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου , Εγνατία οδός , Αττική οδός , Ελευθέριος Βενιζέλος , μέτρο και χιλιάδες αλλά μικρά και μεγάλα ) όταν το κόμμα σας δεν ψήφισε στη βουλή ούτε ένα έργο και διαλαλούσατε ότι δεν είναι εφικτή η κατασκευή έργων τέτοιων μεγεθών για την Ελλάδα , εσείς το μόνο που καταφέρατε είναι να βάλετε την ελληνική οικονομία υπό επιτήρηση και να μας στείλετε ένα σκαλί πριν το ευρωπαϊκό δικαστήριο για ένα νόμο έκτρωμα μόνο και μόνο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με επιχειρηματίες .

Κύριε Καφτηράνη οι μάσκες δεν έπεσαν στο συνέδριο μας , οι μάσκες είχαν πέσει πιο πριν αλλά όχι για το ΠΑΣΟΚ , που ήταν είναι και θα είναι ο γνήσιος εκφραστής της ανάπτυξης , της ευημερίας , της ισχυρής Ελλάδας αλλά για την Νέα Δημοκρατία που όχι απλός παραμένει ένα κόμμα βαθιά συντηρητικό , βαθιά δεξιό αλλά με τον πρωτοφανή ερασιτεχνισμό που διακρίνει τα στελέχη της είναι τουλάχιστον επικίνδυνη για το αύριο της Ελλάδας και τον ελλήνων …… όταν μιλάτε για αυταρχισμό μάλλον θα εννοείται την αντίδραση του κ. Κεφαλογιάννη όταν ο νέος υπαρχηγός του λιμενικού σώματος δεν του ήταν αρεστός που ανάγκασε την αρμόδια επιτροπή να πάρει πίσω την απόφαση της …… όταν μιλάτε για ανευθυνότητα μάλλον θα εννοείται το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου μαζί και τον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς τους στο σύνολο των θεμάτων από δημοσιονομική απογραφή σε αύξηση Φ.Π.Α. μέχρι ελληνοτουρκικές σχέσεις και την υπόθεση των Σκοπίων που απλά κάθονται και παρατηρούν τις εξελίξεις …….. όταν μιλάτε για πολιτικά μέτρα εντυπώσεων μάλλον θα εννοείται το φιάσκο με την υπόθεση του ΛΑΦΚΑ και την υποφαινόμενη παρέμβαση του πρωθυπουργού σαν από μηχανής θεού ή μήπως εννοείται τα φιάσκα με τις στημένες εκδηλώσεις με θύματα ακόμα και μικρά παιδάκια , όταν μιλάτε για κυβέρνηση όλων των ελλήνων μάλλον θα εννοείται τις αναφορές στελεχών σας για γαλάζια παιδία μάλλον.

Κύριε Καφτηράνη επειδή συνεχίζετε βλακωδώς να αναφέρεστε στο περιστατικό που ο κ. Παπανδρέου χόρεψε ζεϊμπέκικο στην Τουρκία απλά σας υπενθυμίζω ότι το ζεϊμπέκικο είναι κατεξοχήν ελληνικός χορός . Όπως θα θέλαμε να σας φρεσκάρουμε την μνήμη λέγοντας σας ότι ο κ. Καραμανλής έγινε κουμπάρος με τον κ. Ερντογάν και μάλιστα πήρε μέρος σε μια μουσουλμανική τελετή στην οποία (αν είναι δυνατόν, λίγο ήθος δεν βλάπτει) η γυναίκα του και πρώτη κυρία της Ελλάδας παρουσιάσθηκε με κοντό μπλουζάκι και στρας όταν οι αντίστοιχη τουρκάλα ήταν υποχρεωμένοι να κρύβει ακόμα και το πρόσωπο της .

Όσο κύριε Καφτηράνη για τα λόγια που βάζετε στο στόμα μου παρερμηνεύοντας κάποιες δηλώσεις μου στην εφημερίδα –Κοινή Γνώμη- και την δημοσιογράφο κ. Δανάη Μαύρου ξεκαθαρίζω το ΠΑΣΟΚ είχε , έχει και θα έχει , παρελθόν , παρόν και μέλλον . Το ΠΑΣΟΚ που άλλαξε με τον ιδρυτή του αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου το πολιτικό σκηνικό έπ’ ωφελεία του ελληνικού λαού από το 1974 και μετά . Ένα ΠΑΣΟΚ που όμως έπεσε σε λάθη στο πρόσφατο παρελθόν , εξ’ αιτίας στελεχών του στην ελληνική περιφέρεια και στο κέντρο , λάθη όμως που δεν επιβαρύνουν σε μεγάλο βαθμό τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο κ. Κώστα Σημίτη καθώς και τον πρόεδρο μας και πρώην υπουργό εξωτερικών κ. Γιώργο Παπανδρέου οι οποίοι κράτησαν ψηλά στην Ευρώπη την Ελλάδα . Αυτά τα λάθη οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε δυο αλλεπάλληλες εκλογικές ήττες και στην αντιπολίτευση . Για τα λάθη μας αυτά φέρουμε ευθύνη όλοι μας στο ΠΑΣΟΚ και επειδή έχουμε συνειδητοποιήσει κάτι τέτοιο κοιτάμε κατάματα τον ελληνικό λαό και του λέμε ότι μπορούμε όλοι μας στο ΠΑΣΟΚ να ξανακάνουμε το κίνημα μας ισχυρό πραγματικό κίνημα λαού και να φέρουμε και πάλι στο προσκήνιο τον έλληνα πολίτη . Μιλάμε έτσι ανοιχτά και ξεκάθαρα γιατί έχουμε μάθει να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να αναλαμβάνουμε τις εύθηνες μας . Μπορούμε να δώσουμε μια ξεκάθαρη υπόσχεση στον ελληνικό λαό γιατί αντλούμε δυναμική , προοπτική και πίστη για το τελικό αποτέλεσμα από τον σημερινό μας ηγέτη Γεώργιο Α. Παπανδρέου .

Μια τελευταία απάντηση σε όσα προσωπικά μου καταλογίζει , οφείλω στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κυκλάδων : να μην προβληματίζετε πολύ με την παρουσία μου στο χώρο του ΠΑΣΟΚ . Το ΠΑΣΟΚ , η νεολαία ΠΑΣΟΚ κι εγώ έχουμε στόχους , έχουμε παλμό και όραμα . Καλό θα ήταν ο κ. Καφτηράνης να ασχοληθεί με το κόμμα του που αποσάθρωσε σε χρόνο ρεκόρ την ελληνική κοινωνία , αφού προηγουμένως κατάφερε σοβαρό κτύπημα στην ελληνική οικονομία . Επίσης φρόνιμο θα ήταν από πλευράς του κ. Καφτηράνη να κάνει δεκτή την πρόταση που του κάνω για ακόμα μια φορά για δημόσια πολιτική κουβέντα σε οποιοδήποτε μέσο μαζικής επικοινωνίας εκείνος επιθυμεί ( εγώ δεν κρύφτηκα ποτέ εκείνος επιμελώς αποφεύγει τον δημόσιο διάλογο γιατί απλώς δεν έχει επιχειρήματα ) γιατί τα άρθρα στις εφημερίδες δεν δίνουν την δυνατότητα διαλόγου και αντιπαράθεσης της πραγματικότητας .

Ελπίζω να ήταν το τελευταίο άρθρο που χρησιμοποιώ για να δώσω απαντήσεις σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας , ελπίζω ο κ. Καφτηράνης να αποδεχτει την προσκληση που του κανω για την πραγματοποιηση μιας γονιμης αντιπαραθεσης μεσα από την οποία οι πολίτες των Κυκλάδων θα μάθουν όλη την αλήθεια και εμένα μέσα από το άρθρο μου να μου δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξω τις απόψεις μου το όραμα μου , τις απόψεις και το όραμα ενός νέου ανθρώπου, για μια καινούργια έννοια πολιτικής με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: