Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται τα τελευταία χρόνια από την καταλυτική παρουσία στον πολιτικό χώρο από τα δυο μεγάλα κόμματα,
Το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ. Εκπροσωπούν περίπου το 80% του Ελληνικού λαού και το οποίο ανάλογα κρίνοντας αποφασίζει και για την διακυβέρνηση της χώρας.
Οπωσδήποτε πρωτεύοντα ρόλο στην κρίση του Ελληνικού λαού παίζει η ιδεολογία,
Μια ιδεολογία η οποία και διαφέρει όχι μόνο σαν σκέψη αλλά και στην πράξη.
Γι αυτό και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ σε αντίθεση με την ΝΔ από την πρώτη στιγμή αντιπροσώπευε ένα κόσμο ο οποίος δεν είχε δυνατότητα έκφρασης ,δυνατότητα λόγου, αλλά ήταν πάντα σε διωγμό και αμφισβήτηση.
Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης έκοψε τις διαχωριστικές αυτές γραμμές εγκατέστησε μια δημοκρατία αληθινή με τους πολίτες ελευθέρους στην σκέψη και στην έκφραση. Δημιούργησε ένα κράτος δικαίου για όλους τους πολίτες και δημιούργησε μια Ελλάδα περήφανη και ανεξάρτητη στις αποφάσεις της.
Πολλοί είναι αυτοί που αμφισβητούν την διαφορετική ιδεολογία και συχνά-συχνά
Αποφαίνονται ότι-όλοι ίδιοι είναι- μη μπορώντας ¨η μη θέλοντας να κατανοήσουν
Ότι διαφορές υπάρχουν και στην πράξη. Είμαστε μάρτυρες τα τελευταία χρόνια
Μιας αλαζονικής συμπεριφοράς του κράτους που σε αυτή την χρονική στιγμή σε κάνει να αναρωτιέσαι αν όντως η βούληση του λαού αντιπροσωπεύεται με πραγματικά κριτήρια επιλογής ¨η είναι μια ευκαιρία αλλαγής βλέποντας και κρίνοντας την άλλη παράταξη ως αφορά την διακυβέρνηση του ακράτου.
Τα μέτωπα τα οποία υπάρχουν και από τα οποία ορισμένα υπήρχαν επί διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζονται με γνώμονα της «ελεύθερη αγορά»
Π.χ ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΛΙΜΑΝΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ και οπωσδήποτε με διαφορετικά κριτήρια και σκέψη από όταν η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση, που τότε επί πάντως επιστητού
Οκ.Καραμανλης ζητούσε συνέχεια τις παραιτήσεις των αρμοδίων υπουργών .
Οι πολίτες βρίσκονται σε κατάσταση πανικού μη ξέροντας τι να ζητήσουν, τι
Να διεκδικήσουν βλέποντας καθημερινά την ακρίβεια να τους συντροφεύει και να τους αμφισβητεί το μέλλον τους χάνοντας αυτή την σιγουριά και ασφάλεια που ένοιωθαν επί ΠΑΣΟΚ. Απλά και καθημερινά πράγματα τα οποία κατοχύρωσαν με αγώνες όπως συντάξεις, μισθοί, εργασία, το μέλλον των νέων στην παιδεία είναι πια υπό αμφισβήτηση ¨η κατατίθενται ξανά στο τραπέζι δήθεν του διαλόγου. Και ψάχνουν να βρουν διεξόδους.
Η πολιτική και η σκέψη του ΠΑΣΟΚ πέρα από απλοϊκές και λαϊκίστικες αναλύσεις μπορεί να αποτελέσει ένα νέο πόλο έλξης και προβληματισμού για αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει .
Οι πολίτες κατάλαβαν ότι και αυτή η δεύτερη παρένθεση διακυβέρνησης της ΝΔ τα τελευταία χρόνια περοσσοτρα προβλήματα έφερε στον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: